close
  • zaterdag 23 oktober
Reizen

Boek jij nog via een reisbureau?

Boek jij nog via een reisbureau?

Veel gepensioneerden zitten goed bij kas en hebben ruim de tijd om eindelijk hun droomreis te maken of om er regelmatig een weekendje op uit te gaan. Reisbureaus spelen weinig in op de behoeften van deze groeiende reislustige 65plus-doelgroep en laten daar jaarlijks een halfmiljard mee liggen.

Uit een eerder onderzoek van ABNamro in samenwerking met brancheorganisatie ANVR en het Nationaal Ouderfonds, is gebleken dat ouderen er steeds meer op uit trekken naar het buitenland en hun droomreis waarmaken.

Ouderen boeken steeds vaker hun reis buiten de reisorganisaties om. Ze huren bijvoorbeeld een privé huis of maken gebruik van een Airbnb. Het is belangrijk dat reisbureaus deze doelgroep niet vergeet en kijkt naar de mogelijkheden.

Het gedoe met koffers en tassen is vaak het meest stressvolle moment op het vliegveld

Reisorganisaties kunnen bijvoorbeeld ouderen op alle mogelijke manieren helpen bij het reizen. Bijvoorbeeld met hun bagage. Het gedoe met de koffers en tassen is vaak toch het meest stressvolle moment op het vliegveld.

Ook begeleiding in de vorm van een deskundige assistente die mee reist om hen aan boord van het vliegtuig te helpen, assistentie bij het inladen van bagage, speciaal vervoer bij aankomst dat ouderen naar de juiste bestemming brengt. Met name voor 75plussers kan deze hulp een reden zijn om dan juist wel die ene reis te boeken. Via het reisbureau.

Cijfers

In de afgelopen vijf jaar is het aantal geboekte vakanties onder ouderen gestegen met 13 procent. In dezelfde periode daalde het aantal vakanties van reizigers jonger dan 65 jaar met 6 procent.

Het percentage online geboekte vakanties gaat de komende jaren toenemen, is de voorspelling. In de afgelopen vijf jaar groeide dit percentage al met 45 procent. Er zijn daarmee ook minder ouderen die zich gehinderd voelen om een vakantie via het internet te boeken. In 2016 boekte bijna een kwart van alle 65-plussers een vakantie online.

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook