close
  • vrijdag 24 januari
Recepten

Gerda’s taart with love

Gerda’s taart with love

Deze witloftaart is een bron van vitamine C. Zowel de witlof als de ui bevat vitamine C en zo houd je de verkoudheid buiten de deur. Niet iedereen houdt van de bittere smaak van witlof. Maar de smaak van witlof wordt door het roerbakken in een wok zoeter, het is alsof de bittere smaak verdwijnt en daarom noem ik het with love. Laat je verrassen door deze taart.

Wat heb je nodig:

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Doe het bakpapier op de bakplaat en verdeel hierover de plakjes bladerdeeg (met de bebloemde kant naar beneden). Zorg voor een kleine overlap. De naden goed dichtdrukken en prik met een vork gaatjes in het deeg. Even 10 minuten bakken in de voorverwarmde oven. Nu kan het deeg een beetje ‘opkomen’ voordat deze belegd wordt.

Snijd de ui in halve ringen. Haal de harde kern uit de witlofstronken door deze te halveren in de lengte. Vervolgens de witlof in reepjes snijden. Verhit de koekenpan en bak de ui ongeveer 5 minuten in de kokosolie. Voeg de witlofreepjes toe en bak deze 5 minuten mee. Een beetje kruidenzout toevoegen.
Schep het mengsel uit de koekenpan op het bladerdeeg. De stukjes gesneden roombrie en geitenkaas verdelen en bestrooien met oregano.

Bak deze taart plm. 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk

Geschreven door: Gerda Uiterwaal

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook