De eerste expositie van grafisch vormgever Carine Braakenburg

Henk Dillerop attendeert ons maandelijks op een bijzondere expositie.

Carine Braakenburg werkte een groot deel van haar leven met cijfers en ze had, om het maar zo te zeggen, ‘een goed betaalde baan’. Toch gooide zij het roer om en ging doen waar ze zin in had: grafisch vormgeven.

Carine: “In 2013 ontdekte ik grafische vormgeving tijdens de vooropleiding van de kunstacademie Minerva. Een wereld ging voor me open. ‘Dit is wat ik wil’. Kunst en creativiteit zijn altijd aanwezig geweest in mijn leven en achteraf gezien ben ik al veel vaker met grafisch vormgeven bezig geweest. Zo zat ik tijdens mijn studie economie in de almanakcommissie, besteedde ik tijdens mijn werk als controller veel tijd en aandacht aan de lay-out van schema’s, financiële verslagen en jaarrekeningen en vond ik het erg leuk om in diverse bestuursfuncties de nieuwsbrieven te verzorgen.”

‘Het is nooit te laat om iets nieuws te leren’

Ze startte haar eigen bedrijf: ‘Met Caracter’. Een passende naam voor Carine. “Gelukkig is het nooit te laat om iets nieuws te leren. Intensieve thuisstudie, mede onder begeleiding van diverse coaches (Natasja Knap, Jord Noorbeek en Ferry Wilting), en het volgen van vele cursussen, workshops, webinars en masterclasses als ook een vervolgstudie grafische vormgeving hebben me gebracht waar ik nu ben.”

Gelaagdheid

Maar ze is er nog lang niet, zegt ze zelf. Ze ontdekt nog dagelijks nieuwe mogelijkheden bij het gebruik van verf, zeefdruk technieken en fotografie. Ze is op zoek naar een bepaalde ‘gelaagdheid’ in haar werk. Werk dat ze tot nu toe veelal maakt in opdracht. Het eindresultaat is een ‘persoonlijk grafisch kunstwerk’.

Het boek: Koffie met een koekje

Haar eerste opdracht was het maken van illustraties in een boek getiteld Koffie met een koekje. Carine ontwierp acht mensfiguren, die de hoofdrol speelden in het boek over mensen met een Ernstige Verstandelijke en Meervoudige Beperking (EVMB).

Letters

Carine volgde de weg van cijfers naar letters. “Vanwege mijn passie voor letters wil ik in de nabije toekomst een cursus kalligrafie gaan doen, om dichter bij de basis van de typografie te komen.” En als je rondkijkt in haar atelier aan huis zie je overal letters liggen, staan en afgedrukt.

Haar werk is voor het eerst op een expositie te zien

Het resultaat van haar werk is binnenkort voor het eerst op een expositie te zien in galerie Westerkade in Leeuwarden tijdens de tentoonstelling Kunstenaar laat je Kunsten zien op 20×18 en ook doet Carine mee aan het kleine kunstproject Pakje Kunst.

Kijk hier voor meer informatie over Carine en haar werk.

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top