close
  • zondag 22 september
Nostalgie

13 September 1965: en toen was er ‘Yesterday’ van The Beatles

13 September 1965: en toen was er ‘Yesterday’ van The Beatles

‘Yesterday, all my troubles seemed so far away
Now it looks as though they’re here to stay
Oh, I believe in yesterday’

Wie kan deze regels niet meezingen? Het nummer Yesterday, van het album Help, was één van de vele grote successen van The Beatles. De opnames van het nummer vonden in juni 1965 plaats in de Abbey Road Studios in Londen. Het strijkkwartet op de achtergrond werd later toegevoegd. Op 30 oktober kwam het de Nederlandse top 40 binnen en het stond twee weken later lange tijd op 1.

Scrambled eggs

Het nummer heette eerst Scrambled eggs. Een geintje, bij gebrek aan een passende titel en tekst. Paul zong voor de grap: “Scrambled eggs/Oh my baby how I love your legs/Not as much as I love scrambled eggs”. Toen er later een echte titel kwam en de tekst vorm kreeg, vonden ze het naar verluid bijna jammer.

In 2005 werd Yesterday door MTV en het muziektijdschrift Rolling Stone uitgeroepen tot het beste popnummer sinds 1963. Het is daarnaast de meest gecoverde song ooit.

Soft nummer

Bijzonder weetje: Yesterday werd in Engeland pas in 1976 uitgebracht als single, ruim tien jaar later dus. The Beatles vonden het ietwat softe nummer niet echt passen bij hun imago.

Luister hier nog even naar een jonge Paul McCartney:

https://youtu.be/2uneYz201p0

 

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook