Waardering voor vrijwilligers

Vrijwilligers worden vandaag, op De internationale dag van de Vrijwilliger, in het zonnetje gezet.

Die buurvrouw die kleding inzamelt voor mensen in een getroffen oorlogsgebied, het muzikale nichtje dat afreist naar een derde wereld land waar zij kinderen blij maakt door samen muziek te maken. Die ene oom die uren doorbrengt bij de plaatselijke voetbalvereniging en er altijd voor zorgt dat de velden er tiptop bij liggen.

Moeite doen

De voorbeelden zijn eindeloos. Het zijn de vrijwilligers die altijd klaar staan voor een ander bij een sportvereniging, in het verzorgingstehuis, bij de bibliotheek of op scholen. Zij die plaatselijk, regionaal, landelijk en ook buiten de landsgrenzen op de bres springen voor kansarmen of daklozen, voor kinderen in oorlogsgebieden. Mensen die met een klein of groot gebaar de wereld niet alleen een beetje mooier willen maken, maar ook iedereen een kans willen bieden, een menselijk bestaan. Zij die op deze wijze moeite doen voor een ander, belangeloos klaar staan voor een ander, worden vandaag door gemeenten en organisaties in het zonnetje gezet.

Wethouder Ekhart zal aanschuiven aan het ontbijt

Die waardering voor vrijwilligers kan op verschillende manier worden geuit: van een bedank-kaartje tot een aangeboden reisje. Bij Wellzo in Leeuwarden starten ze de dag met een feestelijk ontbijt waarbij ook wethouder Ekhart zal aanschuiven. Hij heeft onder meer zorg, opvang, vluchtelingen, sociale zaken, sport en participatie in zijn portefeuille. Aan tafel zitten onder andere ook de vrijwilligers van De Grootste gehaakte deken, Support Fryslan, Wijkcentrum Bilgaard en vrijwilligers van Wijkpanel Heechterp-Schieringen.
Projectleider Roos van der Meer van Wellzo: “Vrijwilligers zijn van groot belang voor de samenleving. De vrijwilligersorganisaties en Wellzo besteden daar de nodige aandacht aan en we willen op deze Dag van de Vrijwilliger de gelegenheid aangrijpen om alle vrijwilligers nog eens extra in het zonnetje te zetten.” En wie vandaag geïnspireerd raakt en ook vrijwilliger wil, ontvangt bij aanmelding bij Wellzo een leuke attentie. Maar natuurlijk is dit ook het moment om je elders als vrijwilliger aan te melden.

Deel dit artikel

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar top