close
  • maandag 29 november
Zorg en Zekerheid

Stoptober: “het is en blijft lastig”

Stoptober: “het is en blijft lastig”

Stoptober is een campagne die rokers uitdaagt om gedurende de maand oktober niet te roken. Sandra Kernkamp, 52 jaar, rookt al bijna 30 jaar en gaat de uitdaging aan om een maand niet te roken. Elke week volgen we haar. Gaat het haar lukken?

Inmiddels is het 11 oktober, de tweede week dat Sandra gestopt is. Hoe gaat het nu met haar? “Helaas heb ik een terugval gehad, maar ik heb een geluk bij een ongeluk, want ik lig ziek in bed en heb totaal geen zin in roken. Sandra kampt momenteel met buikgriep en een lichte hersenschudding. Toch blijft ze positief en ziet ze er de voordelen van in. “Roken in bed kan natuurlijk niet!”

Het stoppen is zoals verwacht niet gemakkelijk. Vorige week vertelde Sandra dat haar man samen met haar gestopt was. Echter valt het hem ook zwaar en heeft hij inmiddels weer gerookt. Toch wil hij nog steeds graag stoppen. Zelf heeft Sandra goede hoop dat het komende week beter gaat, maar het is en blijft lastig. “Ook qua eten, ik merk dat ik veel meer zin heb in nootjes en kaas, op zich niet zo erg, als het maar binnen de perken blijft. Ik blijf optimistisch en ga vol goede moed verder!”

Volgende week volgt er weer een update op onze 50 plus websites. Volg Sandra, en help haar door middel van aanmoedigingen, duimpjes enzovoort ervoor te zorgen dat zij haar doel gaat halen. Uiteraard kunt u ook samen met Sandra meedoen!

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook