close
  • woensdag 19 juni
Financieel

Meghan en Harry goed beveiligd het huwelijksbootje in, maar wie betaalt de rekening?

Meghan en Harry goed beveiligd het huwelijksbootje in, maar wie betaalt de rekening?

Republikeinse Britten staan op scherp als het gaat om de kosten van koninklijke feestjes. Want die lopen de spuigaten uit. Vooral de kosten voor beveiliging zijn hoog. 

Harry en Meghan hadden een prachtige bruiloft, maar het kostte niet alleen het Britse Koningshuis een lieve duit. Ook het politiekorps heeft flink geïnvesteerd, wat op dit moment leidt tot een noodroep. De Thames Valley Police vraagt het ministerie van Binnenlandse Zaken om extra geld. 

Morgen weer een huwelijk

De onkosten van het feestje ter ere van het huwelijk blijken ergens tussen de 2 en 4,5 miljoen euro uit te komen, zo meldt de NOS. Een heleboel geld. Morgen is er weer een huwelijk, namelijk dat van prinses Eugenie, een nichtje van de broers Harry en William. Het Britse Koningshuis wil de rekening wel voldoen, maar de beveiliging komt op het conto van de politie. 

Petitie gestart

De politieke organisatie Republic voelt de bui al hangen en is een petitie gestart waarin ze ervoor pleit dat dit soort huwelijkse feestjes de samenleving geen geld mogen kosten. Er zijn meer dan dertigduizend handtekeningen opgehaald. 

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook