close
  • zondag 28 november
Vrije tijd

Kies zelf een goed doel voor 3FM Serieus Request

Kies zelf een goed doel voor 3FM Serieus Request

Aan alles komt een eind, en zo ook aan het Het Glazen Huis. Maar niet aan Serieus Request. Het wordt in een ander jasje gestoken. 

Na veertien jaar komt er een einde aan Het Glazen Huis waar 3FM dj’s zich in de week voor kerst opsloten zonder ‘normaal’ te eten. In al die jaren werd er veel geld opgehaald voor een vooraf bepaald doel. Veertien miljoen euro was het recordbedrag dat werd binnengehaald. Dat was in 2012 in Enschede met Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra. 

De Lifeline

3FM Serious Request: De Lifeline is de naam van de nieuwe actieweek die dit jaar tussen 18 en 24 december wordt gehouden. Dj’s gaan het land in om mensen aan te spreken en aan te sporen om te doneren en sponsoracties te organiseren voor goeie doelen naar keuze. Drie teams van elk twee dj’s doen dat te voet. Wie dat zijn, is nog niet bekend. 

Radio-uitzendingen

Mogelijk ben jij iemand die zo’n team tijdelijk een verblijfplaats kan bieden. Of ze even te eten vraagt, iets wat nu dus wel mag. En terwijl de teams het land doortrekken, wordt een radio-uitzending verzorgd vanuit het Utrechtse TivoliVredenburg. De radio-uitzendingen zullen echter vooral worden gevuld door de dj’s tijdens hun tocht door Nederland. Aangevuld met lezingen, workshops en  optredens. 

Rode Kruis

De opbrengst van alle acties gaat ook dit jaar naar het Rode Kruis, echter besteed aan verschillende goede doelen. Mensen kiezen met hun acties zelf een goed doel. Mogelijk gaat dat meer opleveren dan dat de opbrengst van de acties van de paar laatste jaren, want die was dalende. 

Foto: NPO 3FM / Hans Peter van Velthoven

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook