Wat heeft de film Cool Running met de Spelen te maken?

Olympische Winterspelen 2018

Op de Olympische Spelen tref je soms bijzondere teams. Een voorbeeld is het vrouwen-bobslee-team dat uitkomt voor Jamaica. Dat doet ons denken aan een film…  

‘Jamaica we have a bobsleigh team!’ is een quote uit de feelgood film Cool Runnings. De film uit 1993 is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de vier Jamaicaanse bobsleeërs die tegen alle verwachtingen in aan de Olympische Spelen van Calgary (1988) mochten meedoen. Nu, dertig jaar later, zijn het de vrouwen die voor het eerst meedoen aan de Olympische Spelen.

Droom die uitkomt

Jazmine Fenlator-Victorian, Carrie Russell en Audra Segree zijn degenen die hun land in Zuid-Korea vertegenwoordigen. De leidster van het team, Fenlator-Victorian is een Amerikaanse met Jamaicaanse roots. In Sochi 2014 maakte ze deel uit van het Amerikaanse team. Tegenover de BBC zegt ze: “We schrijven geschiedenis met het eerste vrouwelijke team uit Jamaica op de Winterspelen.”

Carrie Russell, normaal een atlete, vertelt: “Het is één van de gelukkigste momenten uit mijn leven. Ik had echt nooit gedacht dat ik ooit een bobsleeër zou worden.” Voor de 27-jarige Audra Segree is het een droom die uitkomt. “Ik ben nu al erg dankbaar voor deze ervaring.”

Kansen

Medaillekansen? Waarschijnlijk nul procent. Toch is het nu al een prachtig verhaal. Wie weet zien we straks een ritje van de vrouwen in PyeongChang terug in Cool Running 2.0.!

foto: sportnext.nl

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Full 2
Culinaire routes
De leukste restaurants, de meest verfijnde smaken, de eerlijkste gerechten.
Full 2
Full 2
Fiets, wandel- en vaarroutes
Kom lekker in beweging en loop of fiets een mooie route!
Full 2
Full 2
Er op uit
Nederland is veelzijdiger dan je denkt. Laat het dagelijkse leven even achter je en geniet!
Full 2
Full 2
Schrijf mee
Vertel jij graag mooie verhalen? Schrijf dan mee met de redactie van 50+
Full 2
previous arrow
next arrow
Scroll naar boven
Scroll naar top