close
  • zondag 19 september
Sport

Gaat Lieke de gouden bal winnen?

Gaat Lieke de gouden bal winnen?

De ballon d’or oftewel de Gouden Bal, wordt al sinds 1956 uitgereikt door het Franse tijdschrift France Football aan de beste voetballer van het jaar. Aanvankelijk was de trofee bestemd voor de beste voetballer op de Europese velden, maar het is inmiddels een mondiale prijs. Voor mannelijke voetballers wel te verstaan.

Nominaties

Gouden balMaar nu het vrouwenvoetbal steeds populairder wordt, is het tijd dat ook de dames deze belangrijke prijs kunnen winnen. Dit jaar is er voor het eerst een Gouden Bal voor vrouwen. Gisteren onthulde het tijdschrift de vijftien genomineerden voor de Women’s Ballon d’Or en de naam van Nederlandse voetbalster Lieke Martens staat op de lijst. De nominaties voor de Gouden Bal voor de mannen zijn ook bekendgemaakt. Op dat lijstje staat geen Nederlander. De prijzen worden op 3 december bekendgemaakt.

Sterspeelster van het EK

De 25 jarige Lieke, die bij FC Barcelona speelt, werd vorig jaar door de FIFA al uitgeroepen tot beste speelster van het jaar. Ze was de sterspeelster op het EK in 2017 dat door Nederland werd gewonnen. Denemarken was toen de verliezend finalist.

Spannende WK-kwalificatie

Vanavond spelen de Oranje vrouwen in het kader van WK-kwalificatie de spannende return tegen datzelfde Denemarken, om de finaleronde van de play-offs voor het WK te halen. In de eerste wedstrijd thuis won Nederland  met 2-0. De strijd in Viborg begint vanavond om 18.00 uur. Mochten de Oranjevrouwen erin slagen Denemarken uit te schakelen, dan moeten ze in de finaleronde tegen België of Zwitserland.

 

Foto’s Lieke en Gouden Bal: Wikimedia

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook