close
  • zondag 22 september
Algemeen

Eigen radiozender voor 50PLUS

Eigen radiozender voor 50PLUS

De politieke partij 50PLUS begint op maandag 2 januari een eigen radiozender, 50PLUSradio, voorlopig alleen via internet. Elk uur is er een actueel nieuwsbulletin en elk half uur is er info over 50PLUS.

Mensen die eraan meewerken zijn onder anderen radiomakers Anne van Emond, Edvard Niessing, Sandra Reemer, Theo Erkens, Pieter Ford, Peter Looij, Annoeska Drankier, Frank Sauter en componist en dirigent Harry van Hoof.

De zender is te ontvangen via de website www.50plusradio.nl en via TuneIn, Sonos, HEOS en diverse andere bronnen. In de gemeenschapsruimtes van diverse wooncomplexen voor senioren is de zender nu al te horen.

Al jaren ontvangt 50PLUS reacties waaruit blijkt dat veel ouderen zich onvoldoende herkennen in de muziekkeuze van de Nederlandse radiozenders. Zelfs Radio 5 draait, volgens deze mensen, te weinig muziek die aansluit bij hun interesse.

Die herkennen ze wel in populaire uitzendingen als Arbeidsvitaminen en vroeger in de inmiddels verdwenen programma’s van Anne van Egmond.

Onlangs kwamen er opnieuw veel reacties binnen toen Radio Noord-Holland stopte met zijn meest populaire muziekprogramma Egmond Binnen met Anne van Egmond. Opnieuw voelden veel mensen uit onze achterban zich in de kou gezet.

Dat was de reden om een al langer levend idee uit de kast te halen. Daarbij kregen we veel steun van Edvard Niessing, Theo Erkens en de techneuten Pieter Ford en Peter Looij. Namens het bestuur was er steun van Maurice Koopman, onder meer oud VARA-directeur.

De komende weken gaan onder meer Sandra Reemer, Theo Erkens, Annoeska en Edvard Niessing de studio in om 50PLUS programma’s op te nemen.

De activiteiten van 50PLUSradio zijn ondergebracht in een aparte stichting.

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook