close
  • zondag 19 september
Nostalgie

De speech van Willem Alexander of de diamant van Máxima?

De speech van Willem Alexander of de diamant van Máxima?

Ons koninklijk paar is momenteel op staatsbezoek bij de Engelse koninklijke familie. Vanavond zal Willem Alexander speechen en dat is best spannend nu de Brexit eraan zit te komen. Wat gaat hij zeggen nu de Britten de Europese Unie zullen verlaten? Toch gaat er veel, en misschien wel meer aandacht uit naar wat Máxima zal dragen.

De ogen van het publiek zijn wel vaker op onze koningin gericht, want ze kleedt zich immers stijlvol en bijzonder. Grote designers mogen zich regelmatig verheugen in het ontwerpen van een bijzondere jurk voor haar. Vanavond gaat het echter om iets anders.

Stuart diamand

De grote vraag is of zij vanavond in het haar een diadeem zal dragen met daarin de Stuart diamant. Is deze zo bijzonder? Nou en of. Deze veertig karaats diamant werd voor het laatst gezien toen koningin Juliana deze droeg. Dat is inmiddels al ruim veertig jaar geleden.

Beatrix droeg het nooit

Opvallend detail is dat Koningin Beatrix de diamant nooit gedragen heeft. Maxima droeg het diadeem al eerder tijdens een staatsbezoek aan Luxemburg. Dat was in mei van dit jaar. De diamant was er toen niet ingezet.

Steen is miljoenen waard

Waarom Royal watchers nu verwachten dat deze gedragen gaat worden? De diamant is afkomstig uit Engeland en is onlangs gerestaureerd. Dit is dé gelegenheid om deze waardevolle schat te dragen, de steen is miljoenen waard. Ofwel in het diadeem of aan een ketting of als broche.

Foto: RVD

Geschreven door: Redactie

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Volg ons via Facebook